Ännu levande…

Det händer saker…

Det kommer snart ut en bok på ellerströms förlag, som handlar om Gunnar Ekelöf, hans första hustru, Gunnel Bergström, och breven han skrev till henne.

Johan Svedjedal skriver om Gunnar Ekelöf och jag om Gunnel Bergström. Karin Boye, som hade en relation med Gunnel Bergström, är givetvis med.

Den här boken kom ut mitt under pandemin, och gick omärkligt förbi. Men den finns där, på Kungliga Biblioteket m.m.

Det här stycket handlade tidigare om en film som skulle göras, och den gjordes, men jag var väldigt orolig eftersom jag filmades i väldigt många timmar och inte kände mig bekväm med det.  Jag talade med SVT men ingen lyssnade på mig.

Jag hade bett att få delta som berättare, och inte i bild – jag har ett otroligt stort fotomaterial om Karin Boye och dem som stod henne nära – men det förslaget godtogs inte. I själva verket blev jag aldrig tillfrågad om mina foton. Det var mycket märkligt.

Nu har jag sett slutresultatet, och det är en stilla liten film, och till min oerhörda lättnad är jag med mindre än en halv minut i filmen. Regissören måste ha insett att jag hade rätt. ( Hon har lovat att allt material ska kastas.)

Johan Svedjedal är däremot med, och det har klippts in delar från en äldre TV-produktion om Karin Boye, av Tone Bengtsson, (1934 – 1999).